ul. Świętego Ducha 26, 82-300 Elbląg, tel. +48 (55) 641 26 10, tel. kom. 0502 401 494

Pub - Menu

Spis treści
Pub
Restauracja
Menu
Wszystkie strony

Zachęcamy do zapoznania się z naszym menu.
Wina, wódki, likiery, piwa i inne napoje alkoholowe znajdą Państwo w menu karty alkoholi baru restauracyjnego.

Szef Kuchni poleca

  • Karkówka pieczona w miodzie i musztardzie w sosie własnym 28 zł
    Z opiekanymi ziemniakami i buraczkami Nowe danie w menu
  • Mule w garnku (500g) 35 zł
    W sosie winnym z gorgonzolą. Podawane z chrupiącą bagietką.
    Porcja podwójna 66 zł
  • Golonka pieczona w ciemnym piwie na zasmażanej kapuście 7 zł/100 g
    Podawana z chrzanem, musztardą, marynatami.

Mule w garnku

Przystawki

  • Carpaccio z polędwicy wołowej z płatkami parmezanu i oliwą z oliwek. Podawane ze świeżo wypiekaną bagietką czosnkową 24 zł
  • Tatar z łososia (120g) z marynatami podawany na grzance. Z cytryną. 24 zł
  • Caprese - ser mozzarella, pomidory, czarne oliwki, świeża bazylia, oliwa z oliwek 20 zł


Zupy

  • Żur na białej kiełbasie z jajkiem 12 zł
  • Zupa pomidorowa Milanese – krem 14 zł
  • Zupa rybna 12 zł
  • Tradycyjne flaki wołowe, podawane z pieczywem 8 zł   Nowe danie w menu


Sałatki

  • Sałatka Norweska 26 zł
    Wędzony łosoś, sałata, pomidorki koktajlowe, czerwona cebula, zielone oliwki, papryka, sos kaparowy. Bagietka czosnkowa
  • Sałatka Włoska 26 zł
    Sałata, rukola, szynka dojrzewająca, melon, czarne oliwki skropione cytryną i oliwą z oliwek. Bagietka czosnkowa.
  • Sałatka z Kurczakiem 24 zł
    Sałata, pomidor, cebula czerwona, oliwki, ser Grana Padano, grzanki. Podawana z sosem Cesar i bagietką czosnkową.


Dania Rybne

  • Filet z dorsza w chrupiącym cieście, z frytkami 28 zł
  • Pstrąg smażony z grillowanymi warzywami 28 zł
  • Grillowany filet z łososia z brokułami i cytryną 32 zł


Dania Mięsne

  • Grillowany filet z kurczaka w sosie kardamonowo-pomarańczowym 29 zł
    Ze szpinakiem, karmelizowaną cebulą oraz opiekanymi ziemniakami. Nowe danie w menu
  • Pierś z kurczaka zapiekana z musem pomidorowym i mozzarellą 28 zł
    Podawana z blanszowanymi brokułami.
  • Karkówka z grilla z grubo krojonymi frytkami i sałatką sezonową 26 zł
  • Karkówka pieczona w miodzie i musztardzie w sosie własnym z opiekanymi ziemniakami i buraczkami 27 zł Nowe danie w menu
  • Schab z pieczarkami zapiekany w serze 27 zł
    Z opiekanymi ziemniakami i sałatką sezonową
  • Tradycyjny kotlet schabowy na zasmażanej kapuście 26 zł
    Z puree ziemniaczanym.

STEKI - Specjalność Szefa Kuchni

  • Stek T-Bone z wołowiny polskiej 18 zł/100g
    Z grubo krojonymi frytkami oraz sałatką sezonową.
  • Stek Rib-eye z wołowiny polskiej 12 zł/100 g
    Z grubo krojonymi frytkami.
  • Stek z polędwicy wołowej ze szparagami oraz sosem bordelaise (150 g) 48 zł


Makarony

  • Spaghetti Bolognese 20 zł
  • Penne righate z grzybami leśnymi i wołowiną w sosie śmietanowym z dodatkiem brandy 26 zł
  • Spaghetti Carbonara - w sosie beszamelowym z boczkiem, pieczarkami, cebulą, czosnkiem, parmezanem oraz żółtkiem 24 zł


Dania dla najmłodszych

  • Kotlecik drobiowy z frytkami i sałatką 15 zł
  • Rybka w panierce z frytkami i sałatką 15 zł


Dodatki

  • Ziemniaki: gotowane, opiekane lub purée 5 zł
  • Frytki 5 zł
  • Ryż 5 zł
  • Kapusta zasmażana 5 zł
  • Sałatka sezonowa 5 zł
  • Pomidory z czerwoną cebulą 5 zł
  • Sosy czosnkowy, słodko-kwaśny lub pikantny 2,50 zł


Desery

  • Domowa szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną 12 zł
  • Gruszka w czerwonym winie. Z dodatkiem Martini. 12 zł
  • Melba brzoskwiniowa z lodami waniliowymi polana musem malinowym  12 zł Nowe deser w menu
  • Banan w czekoladzie z lodami wanilowymi z bitą śmietaną  12 zł
  • Pucharek lodowy - 3 kulki lodów z bitą śmietaną  9 zł


Pizza (na cienkim cieście, średnica 30 cm)

  • Margherita (sos, ser) 14 zł
  • Funghi (sos, ser, pieczarki) 17 zł
  • Vesuvio (sos, ser, szynka) 17 zł
  • Verona (sos, ser, szynka, kukurydza) 18 zł
  • Pompei (sos, ser, boczek, cebula) 18 zł
  • Pescatore (sos, ser, tuńczyk, cebula) 18 zł
  • Capriciosa (sos, ser, szynka, pieczarki) 18 zł
  • Napoletana (sos, ser, oliwki, anchois) 19 zł
  • Hawajska (sos, ser, szynka, ananas) 19 zł
  • Salami (sos pikantny, ser, salami, oliwki) 19 zł
  • Milanese (sos, ser, salami, kapary, cebula) 20 zł
  • Calabrese (sos, ser, tuńczyk, anchois, kapary) 20 zł
  • Pollo (sos, ser, kurczak, pieczarki) 20 zł
  • Pepperoni (sos, ser, szynka, cebula, papryka pepperoni) 20 zł
  • Martino (sos, ser, szynka, pomidor, oliwki) 22 zł
  • Vegetariana (sos, ser, papryka, oliwki, pieczarki, cebula) 22 zł
  • Spinaci (sos, ser, szpinak, czosnek, oliwki, jajko) 23 zł
  • Broccoli (sos, ser, brokuły, pieczarki, kukurydza) 23 zł
  • Torino (sos, ser, boczek, pieczarki, pomidor, czosnek) 23 zł
  • La Carne (sos, ser, szynka, boczek, pieczarki, cebula) 25 zł
  • Roma (sos, ser, szynka, salami, pieczarki, papryka) 26 zł
  • Frutti di mare (sos, ser, owoce morza, oliwki zielone i czarne, pomidor) 28 zł
  • Mexicana (sos pikantny, ser, ostra papryka, salami, czerwona fasola, kukurydza) 26 zł



Pizza Zrób-To-Sam – Cena Margherity + wybrane dodatki

Dodatki do pizzy:

  • Sosy: czosnkowy, pikantny-pomidorowy, słodko-kwaśny  2,50 zł
  • Cebula, jajko, czosnek, ogórek, dodatkowe ciasto  2 zł
  • Dodatkowy ser, szynka, boczek, szparagi, salami, pieczarki, ananas,szpinak, czerwona fasola, oliwki czarne, oliwki zielone, anchois, papryka, papryka ostra, groszek, kukurydza, kapary, pomidor, tuńczyk, kurczak 3 zł
  • Owoce morza  5 zł


Napoje gorące

  • Szeroki wybór herbat LIPTON  5 zł
  • Oryginalna włoska, świeżo mielona kawa LAVAZZA z ekspresu 7 zł
  • Espresso 7 zł
  • Latte macchiato 9 zł
  • Cappuccino 9 zł
  • Czekolada  9 zł
  • Kawa po francusku 14 zł (duża kawa z ekspresu, brandy, bita śmietana)
  • Kawa po włosku 14 zł (duża kawa z ekspresu, amaretto, bita śmietana)
  • Kawa po irlandzku 14 zł (duża kawa z ekspresu, whisky, bita śmietana)
  • Kawa z likierem Bailey’s 14 zł (duża kawa z ekspresu, likier Bailey’s, bita śmietana)


Poza tym bar hotelowy oferuje bogaty wybór wódek, whisky, piw oraz likierów. Dodatkowo towarzyszy temu bogata karta win i koktajli.



 
     
      © Copyright 2010 by Pensjonat MF***, Wszelkie prawa zastrzeżone
         Pensjonat MF ul. Świętego Ducha 26, 82-300 Elbląg, tel. +48 (55) 641 26 10, tel. kom. 0502 401 494
Design Vene Studio